Czas mija nieubłaganie, zakończył się właśnie 2018 rok. Martwicie się, co przyniesie 2019? Zobaczcie, jak pozytywnie wejść w Nowy Rok!
Cucina Aperta w Nowym Roku wita Was wspaniałymi promocjami i festiwalami.
Już tradycyjnie, restauracja zaprasza na śniadania, codziennie od 10:00 do 12:00. Możecie spróbować trzech propozycji, a każda z nich w cenie jedynie 9 złotych:
FIT – Gofry ze szpinakiem i jajkiem sadzonym, koktajl owocowo – warzywny „Bomba Energetica”
FAT – Boczek, jajka sadzone, tosty, warzywa grillowane, masło ziołowe, napój gazowany „Bella Giornata”
FUN – Pancakes ze świeżymi owocami i syropem klonowym, napój owocowy „Sole nel bicchiere”
Poniedziałki w Cucina Aperta są zarezerwowane na próbowanie różnych dań. Co tydzień restauracja zachęca do skosztowania menu degustacyjnego, czyli pięciu dań w cenie 49 złotych.
W każdy wtorek wszyscy goście restauracji mogą wziąć udział w Festiwalu Pasty, podczas którego można spróbować makaronów przyrządzonych według autorskich przepisów ze słonecznej Sieny. W styczniu na talerzach będą królować Spaghetti z suszonymi pomidorami i karczochami, Gnocchi w sosie truflowym z szałwią, Spaghetti Carbonara oraz Pappardelle z sosem bolońskim. Zamawiając jeden z makaronów w cenie 22 złotych, drugi (taki sam) otrzymacie w cenie 2 złotych.
Środa w Cucina Aperta zapisała się jako dzień włoskiego krążka. W ramach Festiwalu Pizzy restauracja zaprasza do spróbowania Margherity, Con Patate oraz Prosciutto e Funghi w atrakcyjnych cenach. Kupując jedną pizzę, drugą (taką samą) otrzymacie w cenie 2 złotych.
Od czwartku do niedzieli w restauracji królują owoce morza. W ramach Festiwalu Frutti di Mare, do wszystkich dań z owocami morza, możecie skosztować toskańskiego wina w cenie 2 złotych za kieliszek.
Przez cały styczeń, raz w tygodniu (według harmonogramu prezentowanego na fanpage restauracji w serwisie facebook.com), o każdej pełnej godzinie, będziecie mieli możliwość obserwacji pokazów kręcenia pizzą – Flying Pizza Show, wykonywanych przez włoskiego mistrza pizzy – Carlo. Dodatkowo w trakcie każdego pokazu, zamówicie swoją ulubioną pizzę z rabatem 20 %.
Poza stałymi festiwalami, w restauracji będziecie mogli uczcić również Międzynarodowy Dzień Wegetarian, mający miejsce 11 stycznia. Dla wszystkich wegetarian restauracja przygotowała specjalny rabat w wysokości 10 % na wszystkie dania wegetariańskie.
16 stycznia to z kolei ważne święto dla wszystkich tych, którzy uwielbiają ostre smaki dań. W ramach Dnia Pikantnych Potraw, do każdej pizzy Diavola z pikantnym salami z Kalabrii, restauracja będzie podawać małe piwo (150 ml) w cenie 2 złotych.
Z kolei 18 stycznia obchodzony jest Dzień Kubusia Puchatka. Tak, jak miś miał słabość do miodu, tak wielu gości restauracji przyznaje, że nie może obejść się w chłodne, zimowe popołudnia bez specjalnego grzańca na białym winie – miodownika. W tym dniu wszyscy fani tego trunku będą mogli liczyć na 10 % rabatu.
Zapraszamy do spędzenia zimowych dni w Restauracji Cucina Aperta.
Więcej informacji o promocjach: Cucina Aperta