Bosko i beztrosko z Cucina Aperta

Bosko i beztrosko z Cucina Aperta

Jak wieść krakowska niesie, już od 1 października będziecie mogli świętować urodziny Cucina Aperta w Galerii Serenada.

Co prawda pierwszy roczek włoskiej restauracji będzie 27 października 2018 roku, ale zespół Cucina Aperta zaprasza i rozpieszcza swoich gości przez cały miesiąc. Świętujcie razem z nimi. Sam byłem, jadłem i piłem, do czego tym artykułem Was zapraszam.

Zacznę tradycyjnie od śniadań, na które restauracja zaprasza codziennie od 10:00 do 12:00. Do wyboru są trzy propozycje, a każda z nich w cenie jedynie 9 złotych:

FITGofry ze szpinakiem i jajkiem sadzonym, koktajl owocowo – warzywny „Bomba Energetica”

FATBoczek, jajka sadzone, tosty, warzywa  grillowane, masło ziołowe, napój gazowany „Bella Giornata”

FUN Pancakes ze świeżymi owocami i syropem klonowym, napój owocowy „Sole nel bicchiere”

W każdy poniedziałek Cucina Aperta zachęca do spróbowania menu degustacyjnego. W cenie 49 złotych można skosztować pięciu dań, tym bardziej, że od 1 października w karcie restauracji królować będą nowe, jesienne smaki.

Co wtorek wszyscy goście restauracji mogą wziąć udział w Festiwalu Pasty, podczas którego można spróbować makaronów przyrządzonych według autorskich przepisów ze słonecznej Sieny. Tym razem, korzystając z polskich darów natury, będą one w odsłonie jesiennej: Cannelloni z dynią, Gniocci z kurkami i dynią, Spaghetti Carbonara oraz Pappardelle z sosem bolońskim. Zamawiając jeden z makaronów w cenie 22 złotych, drugi otrzymasz w cenie 2 złotych.

12 października w Cucina Aperta będziecie mogli świętować Światowy Dzień Jaja. Próbując odpowiedzieć na pytanie – co było pierwsze – jajko czy kura, restauracja zaprasza na jajko na trzy sposoby: jajko przepiórcze na szpinaku, jajko na miękko z przekąskami z chleba tostowego z anchois oraz omlet po włosku.

Z kolei, 16 października w ramach obchodów Światowego Dnia Chleba, będzie można dokonać zakupu tradycyjnych włoskich wypieków w atrakcyjnych cenach. Królować będzie Ciaccino, którego oryginalna receptura pochodzi ze Sieny, w regionie Toskanii. Jego sekret tkwi w leżakowaniu w specjalnej zalewie z wody, oliwy i soli na sześć godzin przed podaniem.

25 października zapraszamy do świętowania wraz z Cucina Aperta Światowego Dnia Makaronu, w ramach którego będzie można skorzystać z rabatu 12 % na wszystkie dania makaronowe.

Warto podkreślić, że restauracja premiuje wszystkich powracających gości, którzy mogą liczyć na atrakcyjne rabaty. Biorąc udział w programie „Hot deal” oraz zbierając pieczątki, 6 wizyta w restauracji będzie tańsza o 50 %.

Dodatkowo, jeśli lubicie samodzielnie przyrządzać pyszności i eksperymentować w kuchni, możecie skorzystać z oferty delikatesów włoskich Cucina Aperta Delizie. Robiąc zakupy, możecie zbierać pieczątki i wymieniać je na produkty sprowadzone prosto ze słonecznej Italii.

Do świętowania urodzin Cucina Aperta przyłączył się Park Wodny i Multikino. Tak powstała „Szczęśliwa Trójka”, z której rabatów możesz skorzystać i Ty. Odwiedzając wszystkie trzy miejsca, możesz odebrać jedną z atrakcyjnych zniżek lub nagrodę: 50 % rabatu na bilet bez limitu czasu z sauną w Parku Wodnym, 50 % rabatu na dowolne dania obiadowe w Cucina Aperta lub bilet na wybrany seans lub wydarzenie specjalne w Multikinie (warunki skorzystania z kuponów promocyjnych dostępne są na stronie dystrybutora: multikino.pl/kino/krakow).

Środa z kolei jest dniem pizzy w Cucina Aperta. W ramach Festiwalu Pizzy restauracja zaprasza do spróbowania Margherity, Con Patate oraz Prosciutto e Funghi w atrakcyjnych cenach. Kupując jeden z wybranych włoskich krążków, drugi otrzyma się w cenie 2 złotych.

Od czwartku do niedzieli w Cucina Aperta królują owoce morza. W ramach Festiwalu Frutti di Mare, do wszystkich dań z owocami morza, można skosztować toskańskiego wina w cenie 2 złotych za kieliszek. Z kolei fanów piwa, restauracja zaprasza do skosztowania chmielowego przysmaku w cenie 2 złotych, podawanego do boczku z ratatuj.

Przez cały październik, w poniedziałki, wtorki, środy i czwartki (w każdym tygodniu – inny dzień), o każdej pełnej godzinie, będziecie mogli zobaczyć, jak posłuszne może być ciasto w rękach włoskiego mistrza pizzy – Carlo. Nie dość, że nakarmicie swoje zmysły podczas jego Flying Pizza Show, to jeszcze dostaniecie rabat 20 %.

Zachęcamy również do wspólnego celebrowania z Cucina Aperta świąt włoskich:

  • od 19 do 28 październikaEurochocolate – słynnego festiwalu czekolady obchodzonego w Perugii, w regionie Umbrii, w środkowych Włoszech. W ramach festiwalu w Cucina Aperta będzie można spróbować czekolady na gorąco oraz kawy czekoladowej
  • 7 październikaFesta dell’uvafestiwalu winogron, hucznie obchodzonego w Cingiano, w prowincji Grosseto, regionie Toskanii. Na tę okazję Cucina Aperta przygotowała specjalny rabat 50 % na białe, różowe i czerwone wino.
  • 14 październikaSagra del marrone e del porcino festiwalu na cześć pieczarek i borowików, odbywającego się w Scarlino, prowincji Grosseto, w regionie Toskanii. W tym dniu będzie można spróbować wszystkich dań z grzybami ze specjalnym rabatem 10 %.

Poza świętami włoskimi, w Cucina Aperta będzie można uczcić również Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu, mający miejsce 1 października. Dla wszystkich wegetarian restauracja przygotowała warzywną niespodziankę oraz specjalny rabat w wysokości 10 % na wszystkie dania wegetariańskie.

reklama
Załaduj więcej powiązanych artykułów
Wczytaj więcej Aktualności