Czas płynie nieubłaganie. Nadszedł koniec letniej beztroski, a nastał czas wzmożonej gonitwy. Zachęcamy do zatrzymania się na chwilę we włoskim klimacie i skorzystania z atrakcji, które Cucina Aperta przygotowała dla swoich gości we wrześniu.
Już tradycyjnie, przez cały tydzień, na wszystkich tych, którzy lubią dłużej pospać, będą czekać śniadania od 10:00 do 12:00. Można wybierać spośród jednej z trzech propozycji – a każda z nich w cenie 9 złotych:
FIT – zdrowe, pełnowartościowe śniadanie idealne dla osób, które skrupulatnie liczą kalorie, ale chcą, by ich posiłki nie składały się jedynie z samej sałaty – Gofry ze szpinakiem i jajkiem sadzonym, koktajl owocowo – warzywny „Bomba Energetica”
FAT – pożywny posiłek dający energię na cały poranek – Boczek, jajka sadzone, tosty, warzywa grillowane, masło ziołowe, napój gazowany „Bella Giornata”
FUN – słodka propozycja śniadaniowa będąca prawdziwym zastrzykiem endorfin – Pancakes ze świeżymi owocami i syropem klonowym, napój owocowy „Sole nel bicchiere”
Jeśli nie możecie się zdecydować, którego z dań chcielibyście spróbować w pierwszej kolejności, w każdy poniedziałek restauracja przygotowała menu degustacyjne. W cenie 49 złotych można skosztować pięciu dań – przystawki, sałatki, zupy, dania głównego oraz deseru.
W każdy wtorek w Cucina Aperta można uczestniczyć w Festiwalu Pasty, podczas którego restauracja serwuje makarony przyrządzone według autorskich przepisów ze słonecznej Sieny. Podczas festiwalu, zamawiając jeden z makaronów w cenie 22 złotych, drugi otrzymasz w cenie 2 złotych. Do wyboru jest: Spaghetti „Faella” z boczkiem, młodą cebulką i serem pecorino (ser owczy), Spaghetti Carbonara, Spaghetti Carbonara ze świeżym chrzanem i suszonymi bananami oraz Tagliatelle z sosem bolońskim.
Z kolei środa jest dniem pizzy w Cucina Aperta. W ramach Festiwalu Pizzy, wszyscy Fani włoskich krążków będą mogli spróbować wyśmienitej Margherity, Con Patate oraz Prosciutto e Funghi. Kupując jedną pizzę, drugą otrzymasz w cenie 2 złotych.
Od czwartku do niedzieli Cucina Aperta zaprasza na kieliszek toskańskiego wina w cenie 2 złotych do owoców morza lub piwo w cenie 2 złotych do boczku z batatami.
Wszyscy powracający goście restauracji, mogą liczyć na duże rabaty. Korzystając z oferty „Hot deal” oraz zbierając pieczątki, 6 wizyta w restauracji będzie tańsza o 50 %.
Jeśli lubicie spędzać czas w kuchni i samemu przyrządzać pyszności, możecie również skorzystać z programu „Zostań włoskim masterchefem”. Kupując produkty we włoskich delikatesach Cucina Aperta Delizie, możecie zbierać pieczątki i wymieniać je na produkty sprowadzone prosto ze słonecznej Italii.
Cucina Aperta bierze również udział w konkursie Makaronomania. Wszyscy ci, którzy odwiedzą restaurację, zamówią Fazzoletti alla trapanese i zrobią zdjęcie dania, będą mogli powalczyć o wygranie jednej z atrakcyjnych nagród, m.in. voucherów ITAKI o wartości 3000 zł. Losowanie odbywa się co 2 tygodnie.
Zapraszamy do spędzenia jesiennych dni w Restauracji Cucina Aperta. Nasi uśmiechnięci mistrzowie kuchni czekają na Was!
Więcej informacji o promocjach Cucina Aperta pod adresem: https://www.facebook.com/cucinaaperta/
Info. Materiały partnera